• welcome to the Nordic Site.

search

select

PRESS RELEASE

Danske Bank väljer system från Software AG för att stödja ett av de största lean-initiativen i Norden

Köpenhamn, Danmark, 3/12/2014

Danske Bank väljer Software AG som en del av ett omfattande förändringsarbete för att öka effektiviteten i organisationen, och minska sina omkostnader. Software AG:s ARIS-lösning ska hjälpa Danske Bank dokumentera, strukturera och analysera sina affärsprocesser för att uppnå sina målsättningar om att bli effektivare.

Danske Bank är inte bara Danmarks största bank utan även en av de ledande aktörerna i övriga Norden med sina 20 000 anställda.

– Det är kul att presentera Danske Bank som kund, och att kunna hjälpa dem nå högre effektivitet. Vi är väldigt stolta över vår nyligen lanserade ARIS 9-lösning med kraftfulla verktyg för analys och samarbete. ARIS har utvecklats tillsammans med våra kunder och Danske Bank investerar för framtiden, säger Fredrik Silfwerplatz, nordenchef på Software AG.

– Vi arbetar hela tiden med att optimera och förenkla våra processer, så att vi kan ge bättre service till våra kunder. Därför har vi lanserat en av Nordens största leansatsningar. Att hitta ett verktyg för att kunna dokumentera våra processer, med möjligheter till analys, samarbete och kommunikation, var ett naturligt nästa steg för oss. ARIS är ett starkt varumärke, och med tanke på den omfattande kundbasen i Danmark och övriga Norden, som redan delar information och samarbetar, var ARIS rätt val för oss, säger Peter Wonder, head of group services på Danske Bank.

Software AG är en av de ledande aktörerna på marknaden för dokumentation av affärsprocesser och analys. Verktyget ARIS används av fler än 150 av de största företagen i Norden, i syfte att bli mer effektiva och få större förståelse för affärerna. I juni 2013 lanserades ARIS 9.0, den största ARIS-releasen någonsin, där funktionen ARIS Connect ger ökade möjligheter till samarbete kring processer. Danske Bank är en av de första kunderna i Danmark som använder ARIS 9.

Om Software AG
Software AG hjälper organisationer att snabbare uppnå sina affärsmål. Software AG:s kundspecifika lösningar för bättre analys av big data, bättre integration och mer effektiva affärsprocesser hjälper hela organisationen att utvecklas. Software AG kombinerar kunskap, metodik och mjukvara för att hjälpa kunder att optimera sina processer utifrån verksamhetens behov och branschens krav.

Software AG är rankat som en ledare inom 15 marknadskategorier och levererar välkända produktfamiljer som till exempel ARIS, Alfabet, Terracotta och webMethods. Software AG har omkring 5 200 anställda i 70 länder och omsatte 973 miljoner euro under 2013. Läs mer på www.softwareag.com.

Pressbilder
www.softwareag.com/press

Kontakta Software AG
www.softwareag.com/nordic | www.facebook.com/SoftwareAG | www.twitter.com/SoftwareAG_N

Cloudberry Communications
Anna Lagerkvist, presskontakt
anna@cloudberry.se
070-240 88 25

Contact:
Software AG Nordic
Camilla Emle
Marketing Director Nordic
none
Tel: +46 8 514 938 37
Camilla.Emle@softwareag.com
http://www.softwareag.com/nordic/